Αρχική arrow Φορείς Εσωτερικού arrow ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  
24.01.18
Επιλογές
Αρχική
Επικοινωνία
Διάφορα
Ένωση Πηνειωτών Αττικής
Σύνδεσμος Επιστημόνων Νομού Ηλείας (ΣΕΠΗ)
Πηνεία
Δήμοι Ηλείας
Φορείς Εσωτερικού
Φορείς Εξωτερικού
Επαγγελματικός Οδηγός
Σύνδεσμοι (Links)
Αναζήτηση
Η άποψή σας
Συμφωνείτε με την προσφυγή της Ελλάδας στο "Διεθνές Νομισματικό Ταμείο"?
 
Εορτολόγιο
Τετάρτη
24
Ιανουαρίου
Ξένης οσίας, Βαβύλα ιερομάρτυρος, Μακεδονίου
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η ΑΒΑ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΥ   
18.10.08

 

ΠΑΜΕ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ 

«Για έναν άνθρωπο που τον μποδίζουν να βαδίσει…» 

Ούτε  η  χούντα !!!            

Ετσι κι αλλιώς αυτός ο κόσμος δεν τον χωρούσε. Ήθελε λέει, να σπάσει το «περίβλημά» του. Να τον αλλάξει. Ηθελε έναν «άλλο κόσμο» όχι όμως «εφικτό» στα πλαίσια του συστήματος, αλλά ένα κόσμο κοινωνικά δίκαιο, χωρίς την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ένα κόσμο σοσιαλιστικό – κομμουνιστικό.       

Η ζωή τον έφερε νέο εκπαιδευτικό σε σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Τρίπολη, πατέρα ενός παιδιού να παλεύει για την επιβίωση και απελευθέρωση όχι μόνο της δικής του, αλλά και των άλλων «σκλάβων της μισθωτής εργασίας».       

Η βαθιά του πίστη στα υψηλά ιδανικά του Μαρξισμού – Λενινισμού τον οδήγησε να αποσπαστεί προσωρινά στο ΚΚΕ, να θέσει τον εαυτό του στην υπηρεσία της εργατικής τάξης και «της ιστορικής της αποστολής».       

Ο λόγος για το σημερινό γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Αρκαδίας του ΚΚΕ, Ανδρέα Γιαννόπουλο, συνδικαλιστή, επικεφαλής του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στο Ν.Αρκαδίας, πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Αρκαδίας.       

Όπως, όμως, συνηθίζεται τέτοιους ανθρώπους το σύστημα επιδιώκει να τους τσακίσει, με όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα.        Βέβαια, όταν το ίδιο θεωρεί ότι κάπου «κάποιο λάκκο έχει η φάβα», ότι κινδυνεύει να εκτεθεί, αναθέτει τις βρώμικες δουλειές στις εφεδρείες του, στα πολιτικοσυνδικαλιστικά του τσιράκια: τους οπορτουνιστές!       

Ετσι λοιπόν με πρόταση των δυνάμεων του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Αρκαδίας από κοινού ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ πήραν απόφαση να τον διαγράψουν από μέλος της ΕΛΜΕ «ως ξένο σώμα» για το σωματείο, επειδή έκανε το έγκλημα να αποσπαστεί προσωρινά στο ΚΚΕ.               

Πήραν την απόφαση αυτή τη στιγμή που ο Α. Γιαννόπουλος όχι μόνο δεν είναι «ξένο σώμα», αλλά: 

Ø   Κάθε μέρα βρίσκεται και σε ένα σχολείο, ενημερώνει τα μέλη της ΕΛΜΕ για τις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις, για την εξέλιξη της ταξικής πάλης.

Ø   Δηλώνει απεργός σε κάθε απεργία, αν και αποσπασμένος (!).

Ø   Συμμετέχει στη ζωή και τη δράση του σωματείου, στις Γενικές Συνελεύσεις της ΕΛΜΕ, ανελλιπώς, σε κάθε κινητοποίηση που υπηρετεί τον εκπαιδευτικό και τις σύγχρονες ανάγκες του.       

Το γεγονός ότι η απόφασή τους είναι πέρα για πέρα αντικαταστατική, αυτό σε τίποτα δεν τους ενοχλεί, είναι γι’αυτούς «ψιλά γράμματα».       

Ούτε η Χούντα δεν τολμούσε τέτοιες διαγραφές στους συνδικαλιστές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.       

Την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου έθεσαν στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Αρκαδίας όπου κάτω από την κατακραυγή των εκπαιδευτικών ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ αναγκάστηκαν σε αναδίπλωση, μετακυλίοντας το θέμα στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.       

Οι οπορτουνιστές όμως εκεί! «Σκυλιά ατάϊγα»! ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ (ενιαίο σχήμα στην Αρκαδία), επέμεναν με ακόμα μεγαλύτερο σθένος «να διαγραφεί τώρα ο Α. Γιαννόπουλος».        Τελικά η Γενική Συνέλευση αποφάσισε να μεταθέσει το θέμα στην επόμενη εκλογοαπολογιστική συνέλευση.        

Οι δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ επέμεναν μέχρι τέλους στη διαγραφή του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ και συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ τη στιγμή που και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αρκαδίας του ΣΥΝ από το χώρο του ΟΣΕ είναι κι αυτός αποσπασμένος και σωστά δε θέτει κανείς ζήτημα διαγραφής του από το σωματείο στο οποίο ανήκει.       

Τι να πει κανείς, άβυσσος η ψυχή των οπορτουνιστών, των αγωνιστών του «σοσιαλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο», «της ελευθεριακής και δημοκρατικής κοινωνίας».        

Τόσο μίσος, τόση χολή απέναντι στις ταξικές δυνάμεις, μόνο στους οπορτουνιστές μπορείς να βρεις, μόνο σ’αυτούς που καθημερινά «γυαλίζουν τις μπότες» των ΓΣΕΕ-δων και των ΑΔΕΔΥ-δων.        

Η συγκεκριμένη περίπτωση «βγάζει μάτι». Τους ενοχλεί το γεγονός ότι κάποιος ανυπότακτος της ταξικής πάλης, κάποιος «ορθοστατών» και ορθοβαδίζων» βρίσκεται καθημερινά στα σχολεία, έχοντας αμείωτο και σταθερό το μέτωπό του στα συνδικαλιστικά στηρίγματα της αστικής τάξης και στους οπορτουνιστές.                 

Καμμιά μάσκα δεν έπεσε. Το πρόσωπό τους το έχουν δείξει από καιρό. Απλά τώρα δείχνουν … και το φόβο τους!!!  

ΑΘΗΝΑ  17 ΟΚΤΩΒΡΗ  2008

 

 

 

 
Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2008 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σελίδα 22

 ΠΑΙΔΕΙΑ  

ΑΡΚΑΔΙΑ

Δεν πέρασε η απόπειρα διαγραφής

Η γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ απέρριψε απόφαση συνδικαλιστών του ΣΥΝ, της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ για διαγραφή κομμουνιστή συνδικαλιστή

Στην προκλητική απόφαση να διαγράψουν από μέλος της ΕΛΜΕ Αρκαδίας έναν κομμουνιστή συνδικαλιστή κατέληξαν, μετά από πρωτοβουλία του Συνασπισμού, στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο ΔΣ της ΕΛΜΕ.

Η απόφασή τους ανατράπηκε πανηγυρικά από την ίδια τη γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ που συνήλθε χτες.

Η απόφαση στο ΔΣ της ΕΛΜΕ πάρθηκε ομόφωνα από τους συνδικαλιστές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ. Στόχος η διαγραφή του εκπαιδευτικού Ανδρέα Γιαννόπουλου, γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Αρκαδίας του ΚΚΕ και στελέχους του ΠΑΜΕ. Με πρόσχημα την προσωρινή απόσπαση του συνδικαλιστή σε πολιτική δουλειά, επιδίωξαν να ξεμπερδεύουν με έναν κομμουνιστή που τους είχε μπει στη μύτη! Τους ενοχλούσε η δράση του Ανδρέα Γιαννόπουλου, συνολικά η δράση και παρέμβαση του ΚΚΕ.

Τους ενοχλούσε το γεγονός ότι ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ πρωτοστάτησε στον αγώνα που δίνεται αυτήν την περίοδο για να μειωθούν τα τμήματα στις τάξεις από τους 35 και 30 μαθητές στους 20, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές και τους καθηγητές να κάνουν στοιχειωδώς μάθημα. Τους ενοχλούσε ότι στάθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να μην κλείσει η πρώτη τάξη του νυχτερινού σχολείου. Τους ενοχλούσε ότι στάθηκε αποφασιστικά δίπλα στους μαθητές που κινητοποιούνται αυτήν την περίοδο. Τους ενοχλεί η αποκάλυψη του ρόλου του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Τους ενοχλεί η αποκάλυψη της ταύτισης και των τριών (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ) σε κεντρικά ζητήματα της πολιτικής. Ενοχλούσε ιδιαίτερα η δράση του κομμουνιστή συνδικαλιστή, τον ΣΥΝ γιατί αποκάλυπτε τον τυχοδιωκτισμό μιας παράταξης που με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έκανε προεδρείο στην ΕΛΜΕ με τη ΝΔ και με κυβέρνηση ΝΔ προεδρείο με το ΠΑΣΟΚ, ώστε να εμφανίζεται ως αντιπολιτευόμενη δύναμη γενικώς. Τους ενοχλούσε γενικότερα το ξεσκέπασμα του ρόλου που παίζει η διοίκηση της ΕΛΜΕ ενάντια στο εκπαιδευτικό κίνημα και γι' αυτό αποφάσισαν να ξεμπερδεύουν με τον ενοχλητικό κομμουνιστή.

Η αντίδραση του ΠΑΜΕ ήταν άμεση, στη γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ που έγινε χτες, όπου εκφράστηκε η γενική κατακραυγή των καθηγητών ενάντια σ' αυτήν τη μεθόδευση. Η γενική συνέλευση ανέτρεψε πανηγυρικά την απόφαση της διοίκησης και αρνήθηκε να διαγράψει τον Γιαννόπουλο. Μπροστά στη γενική κατακραυγή, η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ αναδιπλώθηκαν κι έμειναν μόνοι οι εκπρόσωποι του ΣΥΝ να επιμένουν στη διαγραφή. Η συνέλευση αρνήθηκε να δικαιώσει τον αντικομμουνισμό τους.

Προσπάθησαν να «θάψουν» την ταξική φωνή

Την προσπάθεια της πλειοψηφίας της διοίκησης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κ. Σωτηρίου στην Ανατολική Αττική, να μην κατατεθούν καν στην αρμόδια Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι υποψήφιοι της ΕΣΑΚ ΔΕΕ για τις εκλογές αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια που θα γίνουν στις 5 Νοέμβρη, καταγγέλλει η παράταξη. Σύμφωνα με την καταγγελία της ΕΣΑΚ ΔΕΕ, η προσπάθεια αποκλεισμού των υποψηφίων της έγινε από την πλειοψηφία της διοίκησης του Συλλόγου («Παρεμβάσεις»). Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτοί οι οποίοι δήθεν κόπτονται για τη δημοκρατία και την επανάσταση (οι Παρεμβάσεις) πρωτοστατούν στην προσπάθεια να θάψουν την ταξική φωνή της ΕΣΑΚ - ΔΕΕ για να μπορούν να λειτουργούν ανεξέλεγκτοι σαν συνεταίροι της κεντρικής διοίκησης και του συστήματος. Ας γνωρίζουν ότι οι εκπαιδευτικοί δε θα αφήσουν να περάσουν άλλες τέτοιου είδους πρακτικές και θα τους γυρίσουν την πλάτη μαζικά.

 

 

 

Σάββατο 18 Οχτώβρη 2008

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

 

Σελίδα 14

ΠΑΙΔΕΙΑ  

Δείχνουν το φόβο τους...   

Την προσπάθεια των δυνάμεων του συμβιβασμού στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Αρκαδίας να διαγράψουν από τα μητρώα τον εκπαιδευτικό, σημερινό γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Αρκαδίας του ΚΚΕ, επικεφαλής του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στο Ν. Αρκαδίας και πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ, Ανδρέα Γιαννόπουλο, καταγγέλλει η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. 

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών αναφέρεται στη συνδικαλιστική και πολιτική δράση του εκπαιδευτικού και σημειώνει: «Το γεγονός ότι η απόφασή τους είναι πέρα για πέρα αντικαταστατική, αυτό σε τίποτα δεν τους ενοχλεί, είναι γι' αυτούς "ψιλά γράμματα". Ούτε η χούντα δεν τολμούσε τέτοιες διαγραφές στους συνδικαλιστές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος».Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καταγγέλλει τη στάση της «Συνεργασίας» και των «Παρεμβάσεων», οι οποίες, παρά την κατακραυγή των εκπαιδευτικών στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ, «επέμεναν με ακόμα μεγαλύτερο σθένος "να διαγραφεί τώρα ο Α. Γιαννόπουλος".

Τελικά η Γενική Συνέλευση αποφάσισε να μεταθέσει το θέμα στην επόμενη εκλογοαπολογιστική συνέλευση». «Τόσο μίσος, τόση χολή απέναντι στις ταξικές δυνάμεις, μόνο στους οπορτουνιστές μπορείς να βρεις, μόνο σ' αυτούς που καθημερινά "γυαλίζουν τις μπότες" των ΓΣΕΕδων και των ΑΔΕΔΥδων», τονίζει ανάμεσα σε άλλα το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σημειώνοντας: «Η συγκεκριμένη περίπτωση "βγάζει μάτι". Τους ενοχλεί το γεγονός ότι κάποιος ανυπότακτος της ταξικής πάλης, κάποιος "ορθοστατών και ορθοβαδίζων" βρίσκεται καθημερινά στα σχολεία, έχοντας αμείωτο και σταθερό το μέτωπό του στα συνδικαλιστικά στηρίγματα της αστικής τάξης και στους οπορτουνιστές. Καμιά μάσκα δεν έπεσε.

Το πρόσωπό τους το έχουν δείξει από καιρό.

Απλά τώρα δείχνουν ...και το φόβο τους!!!».

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 18.10.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >