Αρχική  
23.02.18
Επιλογές
Αρχική
Επικοινωνία
Διάφορα
Ένωση Πηνειωτών Αττικής
Σύνδεσμος Επιστημόνων Νομού Ηλείας (ΣΕΠΗ)
Πηνεία
Δήμοι Ηλείας
Φορείς Εσωτερικού
Φορείς Εξωτερικού
Επαγγελματικός Οδηγός
Σύνδεσμοι (Links)
Αναζήτηση
Η άποψή σας
Συμφωνείτε με την προσφυγή της Ελλάδας στο "Διεθνές Νομισματικό Ταμείο"?
 
Who's Online
Εορτολόγιο
Παρασκευή
23
Φεβρουαρίου
Α' Χαιρετισμοί,
Πολυκάρπου επισκόπου Σμύρνης
Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
ΕΜΙΓΚΡΕΔΕΣ Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Βασίλης Πολυζωγόπουλος   
18.02.15

1/3/2015 : Οι " ΕΜΙΓΚΡΕΔΕΣ" στο Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης !

http://2.bp.blogspot.com/-v2bEkVilQGw/VNY7PQFqo3I/AAAAAAAAEz0/AQuNNLx4E-E/s1600/poulis.jpg

 

Αγαπητοί φίλοι, 

με πολύ χαρά σας πληροφορούμε ότι την 1η Μαρτίου 2015 το θεατρικό σχήμα ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ θα έχει την τιμή να φιλοξενηθεί στο Αμφιθέατρο του Προτύπου Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης και να παρουσιάσει το έργο του Σλάβομιρ  Μρόζεκ "ΕΜΙΓΚΡΕΔΕΣ"

Η παράσταση θα αρχίσει στις 8:00 μ. μ., με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ, ε και με ελεύθερη κοινωνική συνεισφορά.

Θα χαρούμε πολύ να σας συναντήσουμε, για να γνωρίσετε κι από κοντά ένα από τα σημαντικότερα δημόσια εκπαιδευτήρια της χώρας μας.

Σας επισυνάπτουμε και πρόσθετο πληροφοριακό υλικό από την παράσταση.
Μανόλης Πουλής

 

 

 

Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιαν 2014

Σκηνές απο τους ΕΜΙΓΚΡΕΔΕΣ απο το Θεατρικό Κύκλο της Αίθουσας Μάνος Κατράκης στα Χανιά, Ιανουάριος 2014. Τους ρόλους ερμηνεύουν: 

Μανόλης Πουλής (Χ.Χ.)
Χάρης Αργυρόπουλος. (Α.Α)

Μουσικό θέμα: Χάρης Αργυρόπουλος, Larysa Zhykhareva
Ακορντεόν και παραλλαγή: Larysa Zhykhareva

Μεταφραστική Επιμέλεια:
 
Αλεξάνδρα Στέφη.
 


 

Από το πρόγραμμα: 

Αντί προλόγου


Γεννήθηκα σε μια χώρα, όπως όλοι οι άνθρωποι που γεννηθήκανε σε κάποια χώρα, μεγάλωσα και προσπάθησα να γίνω κάποιος. Μέλος μιας κοινωνίας, χρήσιμος σ' αυτήν και την οικογένειά μου.
Ξαφνικά, χωρίς ούτε ο ίδιος να το καταλάβω βρέθηκα στην ... ξενιτειά. Κάτι δεν με χώραγε στην γη των προγόνων μου. Πες οι ανικανοποίητες ανάγκες μιας στοιχειώδους επιβίωσης, πες οι αρνήσεις του στοχασμού μου να αποδεχτεί τα κατεστημένα, πες ακόμα και η αδυναμία μου να συλλάβω τα σημεία των καιρών, μ' έσπρωξαν εδώ, σε μιαν άλλη γωνιά της γης, να θέλω να θυμάμαι και να θέλω να ξεχάσω.
Καλά, κι ο Οδυσσέας ήταν ο πρώτος μεγάλος μετανάστης, ολόκληρα ποιήματα γράφτηκαν γι αυτόν κι έμεινε ζωντανός στους αιώνες. Και στο τέλος γύρισε στην πατρίδα. Εγώ δεν έχω τέτοια δυνατότητα. Η μόνη μου ελπίδα είναι να καταφέρω να γυρίσω. Αλλά μπορώ;
Τότε, στα χρόνια του μύθου, ο Σμυρνιός ο ποιητής έδωσε ένα ευτυχές τέλος στον ήρωα του, άσχετα ότι όσοι τον ακολούθησαν χάθηκαν. Άλλωστε τι βρήκε όταν γύρισε στο Θιάκι; Ερείπια και ρημαγμένες ζωές. Γι αυτό ξαναπήρε των ομματιών του να πεθάνει στην ξενιτειά, αυτή που τον αγάπησε και τον αγκάλιασε.
Στις μέρες μας δεν υπάρχει καν η ελπίδα. Για λόγους που ο σύγχρονος ποιητής μας παρουσιάζει στο έργο του. Άσε που τι θα βρούμε άμα γυρίσουμε πίσω;
Και μάλιστα η σύγχρονη Οδύσσεια του μετανάστη, δεν χρειάζεται να τον διώξει καν από την πατρίδα του. Την ξενιτειά την ζούμε πια και μέσα στην χώρα μας, εκεί που η κάθε λογής και μορφής εξουσία, μας έχει κατατάξει στα απορρίμματα της κοινωνίας, αδιάκριτα, εξισώνοντας -- προς τα κάτω -- κάθε οντότητα, μόνο και μόνο για να διατηρήσει την θέση της. Κι όλοι ζούμε κάτω από την σκάλα περιμένοντας την ημέρα, που με μια φωτιά. αυτό θ' αλλάξει. Και παραφράζοντας τον ποιητή: « Κι αφού όλοι μας ζούμε κάτω απ' αυτήν την προσμονή, τι μας εμποδίζει να φτιάξουμε έναν κόσμο καλύτερο;». Θα γυρίσουμε και θα ζήσουμε σ' έναν κόσμο καλύτερο εμείς και τα παιδιά μας!

 

 

http://youtu.be/re8ByrNcNi4?list=PLF5XR0ptIxMVj18seUTkF8eWHDmc5SNRX

EMIGKREDES.jpg - 332.80 KB          PALLHNH-EMIGKREDES.jpg - 332.80 KB
Τελευταία ανανέωση ( 18.02.15 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >